Pohovani BATACI na bakin način: Recept za hrskavo i sočno jelo čiji će vas ukus oduševiti (VIDEO)

Isidora Čolaković

02. 10. 2023. 000000 10:30

Foto: Printscreen/ YouTube - Jelajelena Petrovic

Iza bakine kuhinje nam stiže recept za sočne i hrstave poovane batake.

Pohovani bataci - sastojci:

pileći bataci
2-3 jaja
so, začin
100 gr prezli
100 gr korni fleksa
100 gr brašna
ulje

Pohovani bataci - priprema:

Od karabataka izvaditi kost, a batake malo zaseći da se bolje isprže. Posoliti, pa dodati malo začina, po želji bibera. 

Batake uvaljati u brašno, umućena jaja u koje ste izdrobili četiri čena belog luka, zatim u prezle, pa u jaja i u korni fleks koji ste malo usitnili. 

Pržiti na laganoj vatri u dubokom ulju oko 30 minuta poklopljeno. 

Povremeno ih okrenuti. Izvaditi na upijajući pek papir i stavljati i gore i dole. Fantastični, hrskavi, unutra sočni. Uživajte!

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU