Recept za kolač sa makom i suvim grožđem: Pravi jesenji slatkiš (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

03. 10. 2023. 000000 11:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 šolja od 200 g brašna
  • 1/2  praška za pecivo
  • 3 kašike maka 
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika kakaa
  • 1 kašičica cimeta
  • 50 g suvog grođža

Priprema:

Odvojiti žumanca od belanca, pa umutiti žumanca sa šećerom i uljem. Dodati brašno, pa ga izjednaciti. Umutiti belanca, pa sve izmešati sa žumancima.

Podeliti na tri dela. U prvi deo dodati 3 kašike maka, u drugi kakao sa cimetom, a u treći suvo grožđe.

Pleh obložiti pek papirom ili ga premazati uljem. Duž sredine kašikom rasporediti čokoladni deo. Sa obe strane oko čokoladnog dela rasporediti mak, i sipati žuti deo.

Malo protresti i peći na 200 stepeni C oko 30 minuta. Posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom. Prohlađen seći. Uzivajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU