Prelepo Dansko PECIVO sa sirom: Recept koji nemaju ni ELITNE pekare (VIDEO)

Isidora Čolaković

06. 10. 2023. 000000 11:00

Foto: Privatna arhiva

Iz bakne kuhinje nam stiže recept za Dansko pecivo.

Dansko pecivo - sastojci:

15 gr kvasca
1 kašičica šećera
250 ml mleka
1 kašika kisele pavlake
1 jaje
550 gr brašna
2 kašike maslinovog ulja
50 gr smrznutog maslaca ili margarina
150 gr sira
1 žumance
po želji džem

Dansko pecivo - priprema:

Kvasac izmrviti u mlakom mleku, kad zapeni dodati mleko, pavlaku, ulje, jaje, brašno, so, pa sve izmešati da testo bude glatko. 

Odmoriti ga pokriveno 20 minuta. Razviti ga za cm debljine, narendati smrzuti maslac ili margarin, pa ga uviti u rolatt. Malo ga razviti oklagijom, pa opet narendati, pa ga ponovo uviti u rolnicu. 

Ostaviti da odmori pa ga razviti za pola cm i iseći na trouglove. Sir i žumance izjednačiti. Trouglove iseći na ćoškovima, staviti na sredinu sir, pa trakice i provući jednu kroz drugu.

Ređati u podmazanu tepsiju, pa premazati žumancetom. Peći na 220 stepeni C 30 minuta. Fantazija od peciva...

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU