Gurmanska pita sa mesom: Pravi se od smese za palačinke (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

14. 10. 2023. 000000 11:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 250 g mlevenog mesa
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica začina
  • mleven biber
  • nekoliko palačinki
  • 2 jaja
  • 1 kašika griza
  • 200ml jogurta
  • 100 gr kačkavalja
  • 1 kašika kisele pavlake
  • ulje

Priprema:

Luk iseckati sitno, pa ga propržiti, kad postane staklast dodati mleveno meso i dinstati bar 10 minuta da se lepo uprži. 

Dodati soli i suvog začina, mlevenog bibera i kad se malo prohladi ubaciti griz, jaje i izjednačiti.

Ispeći palačinke. Palačinku raširiti na sto, staviti punu kašiku nadeva 1 list kackavalja, saviti palačinku odozdo  sa strane do kraja. Ređati u podmazan pleh. Izmešati, pavlaku, jogurt i jaje, dodati malo soli i preliti.

Narendati kačkavalja i peći na 200 stepeni C. Prohlađeno seći. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU