NAJSTARIJI STUDENT NA SVETU: Završio 15 fakulteta, pa je odlučio da mu je dosta studiranja! (VIDEO)

Magazin Praksa

28. 10. 2023. 000000 20:00

Foto: Printskrin/Youtube

Vitalni i simpatični Altobeli je stekao diplome iz različitih oblasti. Nakon završenog univerzitetskog puta planira da se posveti pisanju i podstiče mlade da vole ono što rade i prihvate svoj posao sa strašću i osmehom.

Najstariji student na svetu, Leonardo Altobeli, najavio je svetu da je konačno zadovoljan i da će prestati da studira nakon što je ove nedelje stekao 15. fakultetsku diplomu.

Uoči dobijanja najnovije diplome iz kriminologije na novom odseku za istraživačke nauke na svom lokalnom univerzitetu u Fođi, ovaj 91-godišnji italijanski penzionisani lekar odlučio je da je vreme da ipak prestane da studira, prenosi ANSA.

Altobeli, koji je bio porodični lekar do svoje 70. godine, bio je i gradonačelnik svog grada Troje, blizu Fođe.

NJegovih prethodnih 14 diploma obuhvataju pravo, političke nauke, italijansku književnost, filozofiju, pedagogiju (dva puta), poljoprivrednu nauku, nauku o hrani i tehnologiju, nauku o turizmu, istoriju, biotehnologiju i arheologiju.

NJegov univerzitetski životopis takođe uključuje sedam diploma iz socijalne medicine, sportske medicine, zdravstvenog prava i nastave opšte medicine, da spomenemo samo neke. Svestan je, kaže, da je najstariji student na svetu i zbog toga smatra da je sada pravo vreme za pauzu.

- Posvetiću se pisanju. Poručujem mladima da vole sve što rade. Da prigrle svoj posao, i da ga rade sa osmehom i mirno. Uvek sam imao strast za učenjem. Zato sebe nazivam studentom sveta - zaključio je Altobeli.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU