Napravite pitu sa sirom, ali BEZ KORA: Jednostavno i ukusno pecivo (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

31. 10. 2023. 000000 11:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 200 ml mleka
  • 10 g kvasca ili 1 suvi
  • 1 jaje
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 300-350 g brašna ili (2 lončića od 200 g puna do vrha)
  • 150 g feta sira
  • 100 g izrendanog kackavalja
  • 1 jaje za premazivanje

Priprema:

U vanglicu sipati mlako mleko, dodati šećer i kvasac i zicom razmutiti. Dodati ulje, jaje, brašno i zamesiti varjačom mekše testo. Pokriti i ostaviti 10 minuta pokriveno. Tepsiju obložiti pek paprirom, pa je malo podmazati uljem. 

Testo istresti u tepsiju i brašnjavim rukama ga poravnati na veličinu prečnika 30 cm, prema tepsiji. Izmešati oba sira.

Testo premazati jajetom pa istresti oba izmešana sira i rasporedit.

Ostaviti da do kraja ostane sa dva prsta širine bez sira. Tu ivicu posuti debljim slojem susama.

Ostaviti 10  minuta, pa peći u zagrejanoj rerni na 210 stepeni C 30 minuta. Prijatno!