NAJOMILJENI KOLAČIĆI STARE JUGOSLAVIJE: Domaćice su se takmičile ČIJI ĆE PADOBRANCI BITI LEPŠI, a lako se prave

Magazin Praksa

06. 11. 2023. 000000 20:30

Foto: Printskrin Jutjub/ Kuvaj uživo

Sastojci:

Za biskvit:

3 belanceta

300 g šećera
300 g mlevenih oraha
sok od limuna

Za fil:

3 žumanceta

3 kašike šećera u prahu
125 g putera
100 g čokolade za kuvanje

 

Priprema:

Belanca čvrsto umutite sa šećerom, a kada počne da se pravi sneg, dodajte dve kašike limunovog soka, pa još malo umutite tako da dobijete čvrst šne. Na kraju pažljivo ručno umešajte mlevene orahe. Kašičicom ili pomoću šprica oblikujte manje loptice i ređajte puslice na podmazan pleh ili na pek-papir. Trudite se da budu što manje i da ostavite veći razmak između svake puslice jer će tokom pečenja narasti. Pecite ih u rerni na 150 stepeni oko pola sata. Vodite računa da vam puslice ostanu što više bele.

Dok čekate da se puslice osuše, pripremite fil. U činiji dobro umutite žumanca sa šećerom u prahu, pa dodajte omekšali puter i čokoladu koju ste otopili na pari. Ohlađene puslice isprskajte otopljenom čokoladom, a ne morate, na svaku nanesite fil i spajajte po dve, kao vanilice. Padobrance ostavite da malo odstoje da bi omekšali i potom ih služite.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU