Kako da vam PALAČINKE budu mekane i prozirne? Jedan TAJNI sastojak će ovu poslasticu učiniti neodoljivom (RECEPT/VIDEO)

Isidora Čolaković

07. 11. 2023. 000000 11:00

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže najbolji recept za palačinke.

Palačinke - sastojci:

2 jaja
mslo soči
200 ml mleka
100 ml piva
100 ml ulja
200-250 gr brasna

Palačinke - priprema:

U činiju razbiti jaja, dodati soli pa izmutiti. Dodati ulje, mleko, pivo pa izmutiti. Dodavati brašno i mutiti zicom da testo bude bez grudvica i retko.

Sipati kutlačom u podmazan tiganj toliko da se moze razliti.

Peći kratko sa jedne i druge strane. Puniti po želji, mlevenim orasima, pekmezom, kremom, sirom...

Palačinke su mekane, prozirne, a ivice čipkaste.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU