Ručak kome nećete moći da odolite: Punjeni pileći bataci

Kristina LJubisavljević

13. 11. 2023. 000000 11:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 2 pileća bataka i karabataka
  • soli ili suvog začina
  • 1 kašika senfa i kajmaka 
  • 2 čena belog luka
  • origano
  • mleveni biber
  • po želji tucanu ljutu papriku
  • 100 g šunke
  • 100 g kačkavalja
  • soja sos

Priprema:

Batacima odvojiti kosti, pa ih malo izlupati preko folije. Posoliti, premazati senfom i kajmakom ili kiselom pavlakom.

Premazati sa belim lukom, posuti origano i mleveni biber. Staviti kačkavalj i šunku i malo soja sosa. Presaviti meso i poklopiti.

Premazati jos malo soja sosom i posuti solju i i uljem. Peći na 200 stepeni C oko sat vremena. Prijatno

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU