MALE TAJNE VRHUNSKIH SVETSKIH KUVARA: Evo kako meso da bude uvek sočno i mekano (RECEPT)

Magazin Praksa

02. 12. 2023. 000000 21:00

Foto: Shutterstock

Ukoliko želite da vam od sada jela s piletinom, ćuretinom ili svinjetinom budu ukusnija nego ikad, a meso mekše od maslaca iskoristite stari recept koji se koristi u celom svetu, a garantuje izvrsne rezultate.

Reč je o umakanju mesa u slanoj vodi s dodatkom određenih začina i namirnica.

Na ovaj način meso upija dodatnu vlagu pa se neće isušiti tokom pripreme, a začini će mu dati snažniju aromu.

 

Recept za marinadu

Sastojci:

1 šolja vode
3 kašike krupne morske soli
1 kašika šećera
1 listić lovora
nekoliko zrna krupne soli

 

Priprema:

U manjoj šerpi zagrejte sve sastojke. Ostavite da voda proključa, pa sklonite sa ringle. Dodajte još 3 šolje hladne vode.
Sveže meso stavite u posudu i prelijte marinadom. Ostavite da odstoji u frižideru par sati, ili preko noći.

 

Savet:
U marinadu možete dodati još začina po želji (malo rendane kore limuna, pomorandže ili limete, komorač, čili papričice i sveži kumin, ruzmarin, korijander ili cimet).

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU