Recept za RUSKE KAPE: Idealan kolač za zimske dane

Kristina LJubisavljević

25. 11. 2023. 000000 17:00

Foto: Šhutterstock

Potrebno je za koru:

  •  4 jajeta
  • 150 g brašna
  • 250 g šećera
  • 5 kašika vode
  • 2 kašike kakaoa
  • kesica praška za pecivo

Za fil:

  • 600 ml mleka
  • 250 g putera
  • 250 g šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 2 kesice vanilin šećera

Za posipanje:

  • 400 g kokosa
  • 200 g čokolade za kuvanje
  •  4 kašike pavlake za kuvanje

Belanca umutite u čvrst sneg. Žumanca izmiksajte sa šećerom i vodom, dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Umešajte u to umućena belanca, sipajte u pleh, podmazan uljem i posut brašnom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 20 minuta, da lepo porumeni. Napravite fil: Stavite mleko da se kuva, kad proključa dodajte šećer i puding koji ste prethodno razmutili u malo hladnog mleka. Kuvajte dok se ne zgusne, pa sklonite sa ringle. Ohlađeni fil pomešajte sa puterom sobne temperature. Modlom ili čašom vadite krugove testa, svaki premažite filom i poklopite drugim delom testa. Uvaljajte ih u kokosovo brašno i odozgo prelijte čokoladom koju ste otopili sa pavlakom za kuvanje. Ruske kape ostavite u frižideru da se dobro ohlade, pa poslužite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU