Zašto je Nole odvojen od SRPSKOG tima u Španiji? Svaki dan putuje 150 kilometara zbog njih

Isidora Čolaković

23. 11. 2023. 000000 11:18

Foto: Profimedia

Novak Đoković koji je po sedmi put pobedio u ATP finalu u Torinu, debituje danas u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Kamerona Norija. Ekipa "Večernjih novosti" je stigla jutros u Španiju, a naš specijalni izveštač, Nemanja Rašić sa "Nportal.rs", prenosi nam delić atmosfere pred finalni turnir Dejvis kupa koji se održava u Malagi. Srbja danas irga prvi meč protiv Velike Britanije, a cela nacija se nada pozitivnom ishodu. Najpoznatiji španski sportski list "Marka" je danas objavio intervju sa našim teniserom u kom je on, između ostalog, otkrio i zbog čega svaki dan prelazi oko 150 kilometara i zašto nije sa ostatkom tima.

Novak Đoković ima rezidenciju u Marbelju u koju svakonevno putuje. Tu je za vreme pandemije mogao da nastavi da trenira tenis uz pomoć brzog terena koji je izgrađen u njegovoj kući. 

- Volim Malagu, to je jedno od retkih mesta koje se može naći u Evropi sa skoro svakodnevnim suncem koje vam omogućava da vežbate na otvorenom tokom cele godine - rekao je on.

Dvadesetčetvorostruki grend slem šampion, nakon što završi trening na Martin Karpeni i obeduje sa članovima srpskog tima, putuje u Marbelju da prespava u svojoj kući. ​Tamo ga čeka porodica, supruga Jelena sa sinom Stefanom i ćerkom Tarom, da ga razmazi i natera da se odvoji od tenisa, bar na nekoliko sati.

Foto: Nemanja Rašić

Đoković će iskoristiti lepo vreme na Kosta del Solu i tamo odraditi deo svoje predsezone.Treba napomenuti i da je jedan od njegova dva trenera, Karlos Gomes-Erera iz Marbelje.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU