Pogača meka kao pena: Recept kome ćete se vraćati (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

27. 11. 2023. 000000 12:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 1 kg brašna
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 jajeta
  • 50 ml vode
  • 3 ml ulja
  • 300 ml mleka
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 100 g mekanog sira
  • 1 kašika maslaca
  • malo soli

Priprema:

Kvasac izmrviti u mlakoj vodi i dodati šećer.

U vanglicu sipati mlako mleka, kvasac koje je zapenio, ulje, 1 jaje i 1 belance, pavlaku, brašno i sve zamesiti u mekše glatko testo.

Ostaviti da naraste. Izmešati sir i maslac. Testo istresti na sto, pa ga oklagijom izravnati u pravougaonik. Premazati sirom i uviti u rolat i uviti u krug.

Nožem iseći na trake, ali ne do kraja. Svaku rolnicu okretati na levu i na desnu stranu. Premazati žumancetom u koji smo staviti 1 kašiku mleka. Posuti susamom.

Peći na 200 stepeni 40 minuta da lepo porumeni. Prijatno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU