RECEPT KOME NIKO NE MOŽE ODOLETI: Jedna "najobičnija" pita sa jabukama i grizom (VIDEO)

Magazin Praksa

30. 11. 2023. 000000 18:30

Foto: Printskrin/Youtube

Potrebno je:

  • 500 gr gotovih tankih kora za baklavu
  • 1 kg jabuka
  • 4 kašike griza
  • 2 kašike šećera
  • malo cimeta
  • ulje


Za preliv:

  • 1 šolja od 200 gr šećera
  • 1 šolja vode
  • 1 vanilin šećer
  • limun

Priprema:

Jabuke izrendati dodati šećer, cimet, griz i malo ulja. Koru raširiti na sto i premazati uljem.  
Dodati drugu, pa treću koru i premazati.

U dno staviti 3 kašike jabuka i rasporediti ih po dužini. 
Urolati i ređati u podmazan pleh.

Iseći na manje rolate i premazati uljem.

Peci na 200 stepeni C oko 40 minuta dok ne porumeni. 

U šerpu sipati šećer, dodati vodu i kolutove limuna, kuvati 3 do 4 minuta.

Pred kraj dodati vanilin šećer i ohladiti. 

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU