Dakota Džonson o svojoj borbi sa depresijom: "Lakše mi je ako depresiju maskiram u komediju"

Kristina LJubisavljević

03. 12. 2023. 000000 16:00

Foto: Profimedia

Glumica Dakota Džonson koju šia publika patmi iz čuvene sage "50 nijansi" šest godina je u braku sa Krisom Martinom, osnivačem jedne od najpopularnijih muzičkih grupa na svetu, Coldplay.

Par detalje iz privatnog života drži vrlo privatnim, a glumica je sada rešila da otrkila da joj anksioznost i depresivna stanja nisu strana. U okviru Fondacije Nada za istraživanje depresije, Dakota je podelila priču o Martinovoj podršci.

- Pre nekoliko nedelja, imala sam loš dan. A moj partner mi je rekao: "Da li se stvarno mučiš?", a ja sam rekla, 'Ne?" - glasi prvi deo Dakotine priče, piše Hola.  Ali, iako je pokušala da uguši svoje emocije, Martin je znao da nešto nije u redu i nije želeo da to samo pust. 

I tako, ispostavilo se da sam se zaista mučila. On me je podigao i izvukao iz toga.

Džonsonova je dobila nagradu "Nada" za zalaganje za depresiju zahvaljujući njenoj otvorenosti kada je razgovarala o svom mentalnom zdravlju, posebno o životu sa depresijom i anksioznošću.

- Uklanjanje stigme anksioznih i depresivnih poremećaja i načina da im se pomogne je od suštinskog značaja - rekla je ona u svom govoru.

U svom govoru je govorila i o tome koliko je važno da ljudi koji se bore sa svojim mentalnim zdravljem otvoreno razgovaraju o tome, o nečemu što ona praktikuje u svom svakodnevnom životu.

- Ako ja kažem jednu malu stvar koja daje nadu ili jednu stvar koja se može povezati može pomoći nekoj drugoj osobi da se oseća malo bolje ili malo manje usamljeno sa svojim iskustvom, onda sam veoma voljan zagovornik. Možete reći da govorim o depresiji ili anksioznosti na veoma samozatajan način. Možda mi je ponekad lakše da se pogledam u oči ako depresiju maskiram u komediju. Pokrivanje mog bola ili anksioznosti komedijom postalo je doživotno sredstvo i ne mislim da je to loše, radi, pomaže mi. Jer, ponekad ću, ako se ne smejem, plakati - iskrena je bila Dakota, piše prenosi Hola.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU