Recept za POSNU SARMU: Omiljeno jelo Srba u drugačijoj varijanti

Kristina LJubisavljević

04. 12. 2023. 000000 10:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 

  • listovi kiselog kupusa
  • 1 viliki praziluk
  • 1 veća šargarepa
  • 1 manji celer 
  • 1 manji krompir
  • 1 cela glavica belog luka
  • 2 kašike ajvara
  • 2 kašike ječmenih pahuljica
  • 100 g pirinča
  • malo suvog začina
  • mlevena paprika i tucana ljuta
  • lovorov list
  • ulje

Priprema:

Na ulju propržiti praziluk, šargarepu, pa dodavati jedno po jedno seckano povrće: celer, krompir, dodati pahuljice opran pirinač, seckan beli luk...

Dodavati začine, mlevenu papriku, biber, suvi začin i ajvar. Sve dobro izjednačiti. Listu kupisa ukloniti deblji deo lista, staviti punu kašiku nadeva, saviti sa strane i uviti sarme malo poduže.

Ređati uspravno u šerpu. U sredinu naseckati sredinu kupusa koja je ostala, dodati jos malo paprike, ako imate malo dimljene ribe dobo ce doći.

Ubaciti lovorov list, preliti vodom i krčkati sarmu 2,5 sata na tihoj vatri. Po želji zapeći. Uživajte u savršenstvu ukusa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU