Recept za domaći hleb kome niko ne može da odoli: Spremite ga kao iz pekare (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

07. 12. 2023. 000000 10:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 300 ml vode
  • 30 ml  kvasca
  • 600 g brašna
  • malo ulja 
  • soli

Priprema:

U vanglicu izmrvite kvasac, dodate malo mlake vode i 1 kašičicu šećera. Dodajte i malo brašna i izmešajte. Ostavite da se kvasac aktivira. 

Dodajte ostatak vode i brašna, zatim malo soli i zamesite glatko testo, treba da bude malo tvrđe. Pokrite da odmori 30 minuta na sobnoj temperaturi. Jos malo umesite i neka odmori još 10 minuta.

U korpu stavite krpu, staviti malo brašna na nju, pa stavite testo na krpu i pritisnite rukama. Pokriti folijom i krpom.

Posle 10 minuta zasecite dublje hleb nožem i ostavite još 10 minuta. Rernu ugrejte na 220 stepeni C i pecite hleb 50 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU