Recept za PITU SA BUNDEVOM: Poslastica za zimske dane (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

10. 12. 2023. 000000 10:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 800 g bundeve
  • 9 tankih gotovih kora
  • 3 jaja 100 g šećera
  • šecer za bundevu po želji
  • 200 ml jogurta
  • 100ml ulja
  • 100 g griza
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100 g suvog grožđa
  • malo ruma
  • malo cimeta
  • vanilin šećer

Priprema:

Bundevu izrendati i pošećeriti po želji, dodati i malo cimeta i sve izmešati.  Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz i prašak za pecivo, jogurt, ulje, i sve dobro izjednačiti.

Koru raširiti na sto, premazati uljem, pa pokriti drugom korom i premazati sa 2-3 kašike nadeva od jaja i razbacati rendanom bundevom i malo suvim grožđem.

Prekriti još jednom korom i premazati nadevom od jaja, dodati bundevu i suvo grožđe razbacati... saviti ivice i uviti u rolat. Ređati u podmazan pleh. Još dve rolnice isto tako.

Ostatkom fila premazati sve kore i peći na 200 stepeni C oko 40-50 minuta, Seći prohlađenu. Odozgo posuti šećerom u prahu, zamirisan vanilom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU