Nepečeni sitni slavski kolač: Recept za posnu bajaderu

Kristina LJubisavljević

13. 12. 2023. 000000 17:30

Foto: Šhutterstock

Potrebno je:

  • 200 g posnog mlevenog keksa
  • 100 g mlevenih oraha
  • malo soka od pomorandže
  • 100 g posne čokolade
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g posnog margarina

Za preliv:

  • 100 g posne čokolade
  • 2-3 kašike ulja

Izblendirajte keks, pomešajte ga sa mlevenim orasima, pa dodajte otopljen margarin, šećer u prahu i malo soka. Rukama izradite smesu, a onda je podelite na dva dela. U jedan dodajte rastopljenu čokoladu i promešajte. Na tanjir za služenje prvo stavite čokoladni deo i špatulom ga fino raširite. Preko njega stavite svetli deo, pa i njega rasporedite i poravnajte. Kolač prelijte otopljenom čokoladom u koju ste dodali malo ulja. Ostavite preko noći da se dobro stegne i secite na štangle.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU