Smatrali su je najlepšom ženom Holivuda: Čuvena glumica imala burne ljubavi, patila od paničnih napada, a najviše je pamte po ovom filmu (FOTO)

Magazin Praksa

15. 12. 2023. 000000 18:30

Foto: Profimedia

Kim Besindžer se proslavila ulogama u brojnim sjajnim filmovima, a pored veličanstvene karijere, imala je i fascinantan privatni život, pun uspona i padova.

Sanjala da bude glumica

Kim je rođena kao treće dete džez muzičara i plivačice. Još od detinjstva je govorila da će biti glumica. U šesnaestoj godini je pobedila na takmičenju "Miss Junior" izvodeći pesmu iz mjuzikla "My Fair Lady".

Početkom sedamdesetih odlazi u NJujork gde počinje da radi kao model u "Ford Modeling Agency."

Između snimanja i revija pohađala je časove glume, a u raznim klubovima je nastupala pod pseudonimom Čelsi. Posle toga se seli u Los Anđeles i glumi u serijama kao što su: "Čarlijevi anđeli" i "Six Million Dollar Man".

Bondova devojka i fatalna zavodnica

NJena prva filmska uloga je bila u filmu "Hard Country". Pažnju na sebe je privukla kad se slikala za "Plejboj" (1983), a ubrzo zatim dobija ulogu Bondove devojke u filmu „Nikad ne reci nikad“ sa Šonom Konerijem. Nakon toga je glumila sa Bertom Rejnoldsom i Robertom Redfordom.

Glumila je i u erotskom trileru „9 1/2 nedelja“ sa Mikijem Rorkom. U njemu je tumačila fatalnu zavodnicu, a ovaj film ju je proslavio.

 Nakon filma "Betmen" snimala je sve gore filmove, a odbila je ulogu u filmu "Niske strasti", koji je kasnije postao pravi filmski hit.