Kako se kuva posni sladak kupus? Ukusan recept za zimsku sezonu (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

16. 12. 2023. 000000 10:15

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 1 glavica kupusa
  • 2-3 šargarepe
  • 1 praziluk
  • 1 celer, list celera
  • 2-3 krompira
  • zelena paprika, slatka i ljuta
  • 1-2 paradajza (može i kuvani)
  • začina 
  • aleva paprika
  • 1 kašika brašna
  • aleva paprika
  • ulje

Priprema:

Kupus iseći na krupnije kocke, staviti pola u šerpu, a povrće iseći na kolutove ili kocke, pa staviti u sredinu šerpe na kupus i pokriti drugom polovinom kupusa. Dodati zelenu papriku i list celera ili peršuna. Naliti vodom do pola i staviti da se kuva oko 45 - 50 min. Dodati začina i paradajz kad se kupus skuva.

U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno i seckan beli luk, malo propržiti, dodati alevu papriku i odmah skloniti sa ringle i sipati u kupus. Probati, ako treba dodati soli. Naseckati još malo peršunovog lista.

Ostaviti da vri minut dva i isključiti ringlu. Naš ručak je gotov...Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU