Kako Italijani spremaju PALENTU? Evo po čemu se razlikuje od srpskog recepta

Kristina LJubisavljević

23. 12. 2023. 000000 08:00

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • malo maslonovog ulja
  • malo maslaca
  • 1 lovorov list
  • 1 čen belog luka
  • pola glavice crnog luka
  • 2 šolje pilećeg bujona
  • 2 šolje pavlake za kuvanje
  • 1 šolja palente ili kukuruznog brašna
  • 1 šolja parmezana
  • so i biber

Priprema:

U dubljoj šerpi rastopite maslac i maslinovo ulje. Dodajte 1 čen belog luka i pola glavice crnog luka. Kada se prodinsta sve dodajte bujon, lovorov list i so i biber. Nakon 10ak minuta kuvanja, dodajte pavlaku za kuvanje. Sve kuvajte oko 15 minuta. Kašikom izvadite lovorov list i luk iz tečnosti. Umešajte palentu dok se sve lepo ne sjedini. Poslužite i pospite permezanom. Uživajte.

BONUS VIDEO