Torta koja će ići uz sve svečane trpeze: Spoj karamele, čokolade i keksa (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

28. 12. 2023. 000000 10:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 600 g keksa
  • 1l  mleka
  • 4 pudinga od karamele
  • 200 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 200 g slatke pavlake
  • 100 g čokolade

Priprema:

U šerpu staviti 150 g šecera, pa ga istopiti i pretvoriti u karamel. Dodati 800 ml mleka da provri. U ostalom mleku od 200 g istopiti puding, pa za zakuvati.

Skinuti sa vatre, pa ga prohladiti. Umutiti maslac ili margarin sa šecerom, pa ga izmešati sa prohlađenim pudingom.

Umutiti slatku pavlaku, pa je polako sjediniti sa kremom karamela.

Podeliti na pola i u jedno dodajte rastopljenu čokoladu. U mleko dodajte čokoladno mleko, pa ugrejte i u mleko provucite keks i ređajte u poslužavnik.

Premazite karamelom drugi red, dodati keks i čokoladni krem, treci karamel, četvrti čokolada keks i završetak sa karamelom, odozgo može šlaga. Ostaviti da torta prenoći. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU