Kako Italijani prave toplu čokoladu? Dodaju dva sastojka zbog kojih ima poseban ukus

Kristina LJubisavljević

02. 01. 2024. 000000 16:00

Foto: Shutterstock

Ako volite toplu čokoladu isprobajte i kako Italijani prave toplu čokoladu. Topla čokolada sa cimetom i medom se vrlo jednostavno pravi, pročitajte kako!

Sastojci:

  • 30 g punomasnog mleka
  • 6 kašika kakao praha
  • 2 kašike meda (dodajte još 2 supene kašike po ukusu)
  • 1/2 kašičice mlevenog cimeta
  • 1/2 kašičice čili praha
  • 1/4 kašičice mlevenog kajenskog luka
  • prstohvat morske soli
  • 1/2 šolje slatke pavlake za šlag (opciono)
  • štapići cimeta za ukras

Recept za toplu čokoladu sa cimetom i medom:

Zagrejte mleko sa kakaom

Za toplu čokoladu sa cimetom i medom, pre svega sipajte mleko u lonac srednje veličine i stavite na vatru srednje temperature. Umutite kakao, med i začine. Nastavite da mutite dok mleko ne postane vruće. Probajte i dodajte još meda u toplu čokoladu, ako je potrebno.

Umutite šlag i ukrasite toplu čokoladu

U međuvremenu, umutite slatku pavlaku za šlag. Toplu čokoladu sipajte u šolje, dodajte kašičicu šlaga i štapić cimeta i završite sa prstohvatom čilija u prahu. Uživajte u toploj čokoladi sa cimetom i medom!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU