Ceca se pričestila u Hramu Svetog Save: Pevačica došla sa celom porodicom i kumom

Kristina LJubisavljević

07. 01. 2024. 000000 08:30

Foto: Ata images

Pevačica je došla u pratnji sina, sestre Lidije i zeta. Za svečanu priliku, obukla je belu košulju, pantalone širokih nogavica i beli kaput.

Pored Cece, brojne poznate ličnosti prisustvovale su ponoćnoj liturgiji. Tu je bila i pevačicina kuma, Viki Miljković. Ceca je ranije govorila kada je započela sa postom i da se u njenom domu uvek velika pažnja pridavala veri.

Foto: Ata images

- Prvi put sam započela sa posotm 2011. nakon razgovora sa tadašnjim monahom Stefanom, a danas vladikom. Pre toga sam postila sredom i petkom. Znači već 11 godina postim svaki post, a isto to čini i moja porodica. Zavisi od dana i posta. Nekada je to na ulju, nekada na vodi. Kao što znaju svi koji poste nema tu veliki broj jela koja mogu da se spreme, a da su posta. Olakšavajuća stvar je za mene to što nisam ljubitelj slatkiša, pa ne moram da se mučim s tim - rekla je Ceca jednom prilikom, piše Blic.

Ona je naučena veri od malih nogu.

– Od malih nogu se u mom porodičnom domu poštuju sva pravoslavna načela. Tako da sam vaspitavana u pravoslavnom duhu. Moja majka je učiteljica, te je mene i moju sestru učila sve ono što je vezano za crkvu. Nedeljom smo odlazili na liturgiju, poštovali običaje za svaki praznik, a sestra i ja smo se radovale praznicima - rekla je folk diva.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU