Napravite domaće ZEMIČKE ZA BURGERE: Biće kao iz restorana (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

12. 01. 2024. 000000 10:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 300 ml mleka
  • 3 kašike ulja
  • 20 g kvasca svežeg
  • 1 kašičica šećera
  • 550-600 g brašna
  • soli

Priprema:

U mlako mleko izmrviti kvasac, dodati šećer, pa kad malo zapeni sipati u vaanglicu dodati ulje i brašno i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti 30 minuta da nadođe.

Sto posuti malo brašnom, istresti testo i izdvojiti loptice veličine 100 g i umesiti ih kao okrugle loptice. Ređati u pleh obložen pek papirom, pokriti folijom da nadođu. Kad se udvostruče premazati mlekom i posuti susamom. Peći na 220 stepeni C 30 minuta da porumene.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU