Pita koja se jednostavno pravi i svima se sviđa: Uvek ćete joj se vraćati (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

16. 01. 2024. 000000 11:30

FotoBAK: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 2 veća krompira
  • 2 jaja krupnija
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike jogurta
  • 1 kašike ulja
  • 2 pune kašike griza
  • 1/2 praska za pecivo
  • malo soli i mlevenog bibera
  • 50 g rendanog kačakavalja
  • po želji malo sira

Priprema:

Izrendati krompir, pa ga staviti u hladnu vodu. Umutiti jaja, dodati griz sa praškom za pecivo, dodati jogurt i ulje. Ocediti i isprati još jednom krompir, dodati soli, mlevenog bibera, iseckan beli luk i po želji malo sira.

Sipati jaja u krompir, pa izmešati. Pleh obložiti pek papirom, pa ga premazati uljem.

Sipati u pleh pola krompira, pa rasporediti rendan kačkavalj izravnati i dodati drugi deo krompira. Posuti obilno susamom. Peći na 200 stepeni C oko 45-50 minuta da dobro porumeni.

Servirati toplo. Prijatno!

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU