PREDLOG ZA POSNE DANE: Svi je volimo, može sveža ili smrznuta

Magazin Praksa

18. 01. 2024. 000000 12:30

Foto: Printskrin/Youtube

Potrebno je:
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
1 paprika iz zamrzivača ili sveža
2 krompira
suvi začin 
lovorov list
crvena paprika
50 ml. paradajz iz flaše
2 čena belog luka
peršunov list ulje
1 kašičica kukuruznog skroba

 

Priprema:
Luk i papriku  iseckati na sitno i dodati šargarepu na kolutove. Dodati malo vode i dinstati nekoliko minuta. Dodati kesu boranije i krompir na kockice. 

Dodati još vode i kuvati u malo vode 30 minuta da boranija omekša. Izmešati 1/2 kašičice ml paprike i 1 kašičicu kukuruznog skroba /gustin/ .

Dodati 50 ml paradajza ml iz flaše.  Dodati 1 punu kašičicu suvog začin seckan beli luk i sve izjednačiti. Poklopiti da tiho kuva još 2-3 minuta.  

Boranija mora da bude sa malo tečnosti. Na kraju staviti seckan peršun poklopiti i isključiti.

Uživajte u sjajnom ukusu.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU