Šnicla u sosu od povrća: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima

Kristina LJubisavljević

20. 01. 2024. 000000 10:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 500 g junećih šnicli
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 paprike (sveže ili smrznute)
  • 2 šargarepe
  • 100 ml paradajza iz flaše
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašičica začina za meso
  • malo đumbira
  • 1 puna kašičica kukuruznog skroba
  • mleveni biber i so
  • origano

Priprema:

Meso posoliti, dodati začin za meso, mleveni biber, malo crvele mlevene paprike, beli luk, đumbir u prahu, malo ulja i izmešati i uviti.  

Luk, papriku i šargarepu seckati i dinstati na ulju, pa dodati meso i malo vode  Povremeno okrenuti. Pred kraj dodati i paradajz. Kuvano meso izvaditi, a povrće izmiksati, Vratiti u tiganj meso.

Dodati još malo mlevenog bibera i posoliti po želji i u činiju sipati 200 ml vode, razmutiti gustin i ubaciti i izmešati. Malo prokuvati. Na kraju dodati origano, seckan beli luk i peršunov list.

Uz meso ide pire krompir ili kuvani pirinač. Prijatan ručak!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU