NAJMEKŠE POGAČICA IKAD: Slasne i preukusne, najbolje odmah stavite duplu meru

Magazin Praksa

21. 01. 2024. 000000 08:00

Foto: Printskrin/Youtube

Potrebno je:

  • 2 šolje brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 šolje kajmaka
  • 1/2 šolje jogurta
  • 1/2 šolje maslaca (otopljenog)
  • mleko po potrebi

Priprema:
U velikoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte kajmak, jogurt i otopljeni maslac. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Postepeno dodajte mleko po potrebi dok mesite testo. Cilj je dobiti mekano, glatko testo koje se ne lepi za ruke. Prebacite testo na brašnom posutu radnu površinu i lagano ga mesite nekoliko minuta. Razvucite testo na debljinu otprilike 1 cm i koristite modlu ili čašu da izrezujete pogačice željenog oblika. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta, ili dok pogačice ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Poslužite ih tople sa dodatkom kajmaka po želji.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU