Recept za vazdušaste i slasne KIFLICE: Ukućani im neće odoleti (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

23. 01. 2024. 000000 10:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno:

  • 600 g brašna
  • 300 ml mleka
  • malo soli
  • 100 ml jogurta ili kiselo mleko
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 25 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 20 g maslaca ili margarina

Priprema:

Izmrviti kvasac, dodati malo mlakog mleka i žećera, pa kad nadođe sipati u vanglicu. Dodati ostatak mleka i kiselo mleko, ulje, brašno i zamesiti mekše testo.

Pokriti da odmori 30 minuta, pa ga opet premesiti i opet da odmori 20 minuta. Istresti na sto rukama, raširiti u paravougaonik, pa ga premazati omekšanim maslacem i preklopiti na 3 dela.

Pokriti i staviti u zamrzivač 10 minuta ili frižider malo duže. Polako razviti testo na prst debljine i širine više od 20 cm. Podeliti na pola i svaku polovinu na dva jednaka dela. Seći na trouglove kao u videu, uvijati kiflice. Pokriti da odmorei 10 minuta.

Žumance pomešati sa malo mleka i premazati. Peći na 220 stepeni C 20-25 minuta da lepo porumene. Kiflice su bez nadeva pa možete sami kombinovati slane ili slatke. Uživajte u ovim najlepšim penastim kiflicama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU