Šnicle od krompira sa šunkom i kačavaljem: Isprobajte jelo fantastičnog ukusa (RECEPT/VIDEO)

Isidora Čolaković

26. 01. 2024. 000000 12:00

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za šnicle pripremljene na poseban način.

Šnicle - sastojci:

600 gr krompira
so, mlevena paprika
malo đumbira
malo belog luka u granulama
peršunov list
2 kašike rendanog kačkavalja
1 kašika brašna
1 crvena paprika iz zamrzivača
50 gr sira
malo ulja

Za nadev

100 gr šunkarice
100 gr kačkavalja
50 gr rendanog za posipanje

Za paniranje:

2 jaja
100 gr brašna
100 gr prezli

Šnicle - priprema:

Skuvati krompir pa ga izgnječiti da nema grudvica. Dodati soli, mlevenu papriku, đumbir, beli luk. Ubaciti seckanu papriku, rendan kačkavalj, sir i seckan peršun. 

Izjednačiti i formirati loptice. Ruke pouljite, pa napravite od loptice pljeskavicu i stavite po malo šunke i kačkavalja. Poklopiti drugom lopticom koju rukama pritisnete i ivice dobro zatvorite. 

Uvaljate u brašno, provucite kroz umućena jaja i utapkajte u prezle. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Možete pržiti ili peći na 200 stepeni C oko 20-30 minuta. 

Pred kraj staviti na svaku po jednu kašiku rendanog kačkavalja i držite u rerni samo da se istopi. Služite toplo  kao prilog ili samostalno jelo, uz salatu, neki sir, ajvar ili šta već volite. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU