Lazanje po receptu Lee Kiš: Voditeljka dokazala da se odlično snalazi u kuhinji

Isidora Čolaković

26. 01. 2024. 000000 17:30

Foto: Shutterstok, Ataimges.rs

Voditeljka Lea Kiš godinama je bila omiljeno TV lice mnogih ljudi. Tokom svoje duge voditeljske karijere ugostila je mnoga poznata lica, otkrivala njihove tajne, navodila ih da se opuste i ispričaju detalje koje inače ne bi.

Ipak, osim sjajne voditeljske karijere Lea je i odlična domaćica, koja uživa u pripremi ukusnih obroka za svoje prijatelje i porodicu. 

Lea koristi svaki slobodan trenutak kako bi okupila drage osobe, a kada joj to pođe za rukom trudi se da im upriliči gastronomsko uživanje koje se prepričava i pamti.

Na njemom jelovniku često se nalaze ukusni internacionalni specijaliteti među kojima glavu ulogu zauzimaju lazanje. Kako ih Lea sprema pogledajte u receptu koji sledi.

Lazanje - sastojci:

500 g mlevenog mesa
luk
origano
vegeta
kari
začini po želji
pakovanje kora
paradajz

Za bešamel sos:

brašno
kačkavalj
jedno jaje
mleko

Lazanje - priprema:

Prodinstajte mleveno meso sa lukom, dodajte origano i vegetu i malo kari začina. U drugoj šerpi napravite bešamel sos tako što ćete brašno i narendani kačkavalj umutiti u mleku i kada ono proključa u smesu dodati celo jaje.

Kore, ako su domaće, ne kuvatki, već odmah slagati u pleh: red sosa, red mesa, red bešamela, a na završnu koru narendam kačkavaj i odozgo takođe narendajte svež paradajz. Lazanje peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU