KEKS TORTA: Neodoljiva poslastica koju vole sve generacije

Magazin Praksa

27. 01. 2024. 000000 20:30

 Može da bude i posna i mrsna, sa voćem, čokoladom, orašastim plodovima...

Potrebno je:

  • 500 g keksa 
  • 400 g mlevenih oraha
  • 300 g šećera
  • 200 ml mleka za umakanje keksa
  • 150 g griza
  • 100 g čokolade
  • 1 l vode
  • 7 kašika džema od kajsije

Za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja

 

Priprema:
Skuvajte griz sa šećerom i vodom. Dodajte u vruć griz čokoladu i mešajte da se istopi. Kada se malo prohladi, dodajte orahe i džem. Keks umačite u mleko i poređajte na dno tacne kao koru. Nafilujte, pa poređajte drugi red keksa, zatim fil i tako redom dok sve ne potrošite. Celu tortu nafilujte filom okolo, a na poslednji red keksa stavite glazuru od čokolade. Ostavite da se stegne, pa tortu stavite u frižider preko noći.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU