Lepinje iz vaše kuhinje: Napravite ih sami po ovom receptu (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

29. 01. 2024. 000000 11:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 200 ml vode
  • 200 ml mleka
  • 3 kašike ulja
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera

Priprema:

U mlaku vodu izmrvite kvasac i dodajte šećer i izmešajte. Dodajte kašiku brašna i izmešajte. Kad nadođe sipajte u veću vanglicu, dodajte mlako mleko i dodajte brašno da testo bude mekše i da se ne lepi. Testo lupajte varjačom da bude glatko. 

Pred kraj rukama malo premaćžite testo uljem i ostavite na toplom da naraste 40 minuta. 
Testo podelite na komade (po 250g), pa oblikujte rukama lopte i pokrite folijom i krpom da odmara 10 minuta. 

Svaku lopticu razviti na veličinu većeg tanjira, najbolje rukama.

Pokriti da odmore, pa ih poseći tupim nožem i premazati belancetom ili mlekom. Posuti susamom  Peći na 250 stepeni C oko 7 minuta da porumeni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU