Pohovano pileće belo meso na malo drugačiji način: Sprema se u kesi za pečenje, a ukus je fantastičan (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

04. 02. 2024. 000000 10:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • belo pileće meso
  • 100 g šunke
  • 100 g kačkavalja
  • malo senfa
  • 2 jaja
  • 100 g brašna
  • 100 g prezli
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • malo ulja
  • soli i začina za piletinu
  • mleveni biber

Priprema:

Meso posoliti i izlupati između folije. U meso dodati začine za piletinu, mleveni biber i sve izjednačiti. 

Raširiti šniclu, premazati senfom, staviti komad šunke i kačkavalja pa donjim delom preklopiti. Jaja umutiti preko folije i sipati brašno i posebno prezle. U prezle umešati rendani kačkavalj.

Meso uvaljati u brašne, pa provući kroz jaja i na kraju prezle. Kad smo to lepo ispanirali meso stavljamo u podmazanu kesu za pečenje, savijemo kesu i malo je probušimo.

Stavljamo u pleh i pečemo na 220 stepeni C 30-40 minuta. Prijatno!

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU