PUNJENI HLEB PO RECEPTU STAROG PEKARA: Bolji od bilo koje pite, pun je fila, mekan i izdašan (VIDEO)

Magazin Praksa

10. 02. 2024. 000000 14:30

Foto: Printskrin

Sastojci:

* 200ml vode + 50 do 70 ml

* 25 do 30 g kvasca
* 1 kašičica šećera
* 500 g brašna
* 1 kašičica soli

 Za premazivanje: 

* 200 g putera sa 5 do 6 čenova belog luka

 Za punjenje: 

* 200 g spanaća

* 150 g belog sira
* 150 g sira koji se topi

Priprema:

Umesiti testo od vode, kvasca, soli i šećera i brašna. Kada testo nakvasi, razvucite ga što više po radnoj površini, a onda premažite sa maslacem i belim lukom. Filujte sa kombinacijom spanaća i sira, a onda pospite i rendan sir koji se topi. Urolajte po želji pa pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 18 minuta, a potom smanjite temperaturu na 180 stepeni Celzijusa, pa pecite još 35 minuta.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU