Oglasila se kraljica Kamila: Prvi put u javnosti nakon što je kralju Čarlsu dijagnostikovan rak

Isidora Čolaković

10. 02. 2024. 000000 12:30

Foto: Profimedia

Kao bomba je nedavno odjeknula vest da kralj Čarls ima tumor, nakon zvanične objave Palate. Čekalo se da neko od članova kraljevske porodice da malo više detalja o Čarlsovom stanju, a sada je to njegova supruga i učinila. Tokom događaja u katedrali u Salisberiju, Kamila je rekla kako je Čarls dirnut pismima i porukama podrške koje dobija sa svih strana.

- Veoma je dirnut podrškom od strane javnosti, i svim porukama koje dobija.To ga uveseljava - rekla je Kamila ovom prilikom..

Kada je reč o samoj dijagnozi, Kamilla nije govorila o detaljima, ali je naglasila da se kralj oseća veoma dobro. 

- U ovim okolnostima, on se oseća izuzetno dobro nakon početka lečenja raka", poručila je kraljica-supruga. Bakingemska palata još uvek nije govorila o detaljima zdravstvenog stanja kralja Čarlsa, niti precizirala o kom tipu kancera je reč. U saopštenju za javnost, navedeno je kako je kralj bio na lečenju uvećane prostate kada je otkriveno da ima rak. Tip raka nije otkriven, ali je potvrđeno kako se ne radi o raku prostate. "Kralj se povukao sa svih javnih dužnosti dok je na liječenju. Visokorangirani članovi kraljevske porodice preuzet će dužnosti za neke događaje - poručili su.

Za vreme njegovog lečenja, došlo je do određenih izmena u protokolu sa Premijerom Velike Britanije, sa kim će Čarls sada komunicirati telefonom, dok je princ Vilijam odmah nastavio sa dužnostima.

(BBC/ Mondo)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU