Turski čokoladni mokri kolač: Uživaće te u prefinjenoj slatkoj degustaci koja se ne jede svaki dan (RECPET/VIDEO)

Isidora Čolaković

16. 02. 2024. 000000 12:00

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za poslasticu koju je retko ko probao, a ima savršen ukus.

Turski čokoladni kolač - sastojci:

3 jaja
3 kašike šećera
50 ml ulja
100 ml mleka
1 lonče od 200 gr brašna

1 kašika griza
1 prašak za pecivo
2 pune kašike kakaa

Turski čokoladni kolač - preliv:

2 lončeta mleka od 200 gr
120 gr čokolade 
3 kašike šećera

Turski čokoladni kolač - priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mleko, brašno, griz, prašak za pecivo i kakao, pa sve izjednačiti. 

Sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni C 30-40 minuta. Za preliv sipati mleko, dodati čokoladu i šećer po želji i ostaviti da provri i istopi se čokolada. 

Kolač kad se ispeče preliti sa čokoladom. Služiti kada se ohladi. Savršenstvo ukusa!

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU