Pileći bataci bez kostiju na teflonu: Toliko su sočni i slatki kao da su pravljeni na roštilju (RECEPT/VIDEO)

Isidora Čolaković

19. 02. 2024. 000000 12:30

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za preukusne batake bez kostiju čiji će vas ukus oduševiti.

Pileći bataci - sastojci:

pileći bataci i krilca
 so začin za piletinu
ulje
5-6 čena belog luka

Pileći bataci - priprema:

Batacima oštrim nožem odvojiti kosti pa ih posoliti. Sipati začin za piletinu i kari, ulje i sve utrljati. 

Ređati u činiju, a izmedju ređati po 3, 4 čena nasečenog belog luka. Pokriti i ostaviti sat vremena da meso upije.

Teflon premazati uljem i pržiti meso na sasvim laganoj vatri pola sata da lepo porumeni i omekša, uz povremeno okretanje.

Služiti uz pečen krompir i salatu. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU