"TIŠINA, A SAD MALO ONA": Kako je čuvena replika iz "Maratonaca" završila u filmu "Jorgovani"?

Isidora Čolaković

23. 02. 2024. 000000 17:30

Foto: Printscreen/ Youtube - Adria Film, Centar Film

Film "Jorgovani" premijerno će se prikazati na Festu 27. februara, a najviše pažnje je privukao zbog toga što su Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović posle 15 godina zajedno zaigrali kao glumački par.

U najemotivnijoj sceni filma u kojoj Sloboda i Ivan pevaju čuvenu pesmu Dina Merlina "Kad zamirišu jorgovani", Ivan u jednom trenutku zaustavlja pevanje i izgovara repliku iz filma "Maratonci trče počasni krug" koja glasi: "Tišina, sad malo ona". Bosiljčić je otkrio kako je ova rečenica završila u "Jorgovanima".

- Ja sam davne 2008. godine igrao u mjuziklu u Pozorištu na Terazijama Mirka Topalovića i to je bila moja velika pozorišna šansa. Do tada sam uvek igrao neke heroje, ljudi su već mislili da su sve videli od mladog glumca, a onda mi je Kokan Mladenović dao da igram tog blesavog čoveka i onda je za mene to bio korak napred - ispričao je Bosiljčić, pa nastavio:

- Tako osećam i ovu šansu, jer ovo je baš jedan koncept, koji će, verujem, u kinematografiji, za Bobu i za mene biti korak napred, ali ono što je još jedna malo zanimljivija stvar je da je ulogu Đenke u "Maratoncima" igrao moj Gordan Kičić, tako da se to što smo mi kumovi u ovom filmu, ponovilo. Tako da sam ja našem porijateljstvu, našoj saradnji, i naravno tom velikom filmu, posvetio tu repliku "Tišina, a sad malo ona" - zaključio je glumac kroz smeh.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU