Dženifer Lopez je pre 20 godina nosila haljinu kojom je ušla u istoriju, a stilistkinja ju je molila da je ne oblači (FOTO)

Kristina LJubisavljević

23. 02. 2024. 000000 20:30

Foto: Profimedia

Zelena "Versaće" haljina koju je Dženifer Lopez nosila na dodeli Gremi nagrada 2000. sada je već postala kultna. O njoj se govori i više od 20 godina kasnije.

Lopezova tadašnja stilista Andrea Liberman molila ju je da ne nosi tu haljinu jer su se druge poznate ličnosti slikale u njoj mesecima ranije.

- To je bila haljina koju su drugi ljudi već nosili. Moj stilista je rekao: 'Molim te, nemoj je nositi. Neko drugi ju je nosio. Mislila sam: "Pa, kupila sam je, i izgleda najbolje, pa ću je nositi". I nosila sam je. I to je izazvalo veliku pometnju - objasnila je Lopez, razmišljajući o 17 svojih najvećih modnih trenutaka tokom intervjua za Vog.

Foto: profimedia

Ova smaragdnozelena haljina je postala sinonim za Dženifer Lopez, obležeila je njen početak u Holivudu, ali ona nije bila prva poznata dama koja ju je nosila.

Prvo ju je obukla sama dizajnerka Donatela Versaće na Met Gali 1999. godine, a kasnije i Džeri Halivel na dodeli NRJ Music Awards 2000. godinu dana, a samo mesec dana pre Dženifer Lopez. Ipak, Dženifer ju je iznela tako da je ostala upamćena i nakon više od dve decenije.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU