Najbolji recept za PILAV sa kobasicama: Ogrebaćete šerpu do dna (VIDEO)

Isidora Čolaković

24. 02. 2024. 000000 11:00

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže recept koji će okupiti celu porodicu za stolom.

Pilav sa kobasicama - sastojci:

350 gr kobasica
1 praziluk
 mešano povrće sitno seckano
100 gr opranog pirinča
suvi začin
mleveni biber
1 krompir po želji
ulje
malo belog luka

Pilav sa kobasicama - priprema:

U šerpu koja može ići i u rernu sipati ulje pa propržiti sečene kobasice. Dodati nasečen praziluk, pa kad se malo izdinsta dodati seckano povrće koje imate. 

Možete staviti iz kese smrznuto za rusku salatu, malo smrznute boranije i šaku kukuruza šećerca i po želji seckan krompir. Izdinstati malo, dodati suvi začin, mleveni biber, beli luk u granulama i na kraju opran pirinač. 

Dodati vode da ogrezne i kuvati 5-6 minuta, pa staviti u vruću rernu na 220 stepeni C da se zapeče i tečnost ispari, ali ostavite ga malo sočnog da ne bude sasvim suv. Uživajte, najbolji pilav na svetu!

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU