Kolač sa makom i džemom: Poslastica za početak nedelje

Kristina LJubisavljević

26. 02. 2024. 000000 13:15

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jogurta od 180 ml
  • 100 g suvog grožđa potopljenog u rum
  • 2 kašike džema ili krema
  • 100 g maka

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Dodati jogurt, suvo grožđe i mak. Sve dobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom, pa sipati pola testa. Nabacati
dzem po kašičicu svuda po testu i prekriti ostatkom testa. Poravnati. Peći na 200 stepeni C 20 minuta, pa smanjiti na 160 stepeni i peći ukupno 50 minuta da lepo zarumeni.

Pečen kolač posuti šećerom u prahu ili preliti rastopljenom čokoladom. Seći potpuno ohlađen.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU