Musaka sa boranijom: Potpuno drugačiji ukus dobro poznatog jela (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

28. 02. 2024. 000000 12:40

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 450 g boranije (jedna kesa)
  • 1 paprika
  • nekoliko čena belog luka ili veza mladog
  • 1 veća šargarepa
  • 1 veći krompir
  • 250 g mlevenog mesa
  • mlevena paprika
  • mleveni biber
  • suvi začin
  • kari
  • 2 jaja
  • 200 g kisele pavlake
  • 200 ml mleka 
  • malo kačkavalja

Priprema:

Iseckati luk i papriku sa belim lukom, malo propržiti, pa dodati meso i izdinstati.

Dodati suvi začin, papriku, kari i mleven biber i skloniti. U činiju sipati boraniju, šargarepu i preko dodati mleveno meso. 

Sve dobro izjednačiti. Tepsiju podmazati uljem, pa istresti u nju izmešanu boraniju.

U sud razbiti 2-3 jaja i izmutiti, dodati kiselu pavlaku, mleko i izjednačiti.

Sipati preko boranije, pa odozgo narendati malo kačkavalja. Peći na 210 stepeni C 45-50 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU