TAJNA VELIKIH MAJSTORA: Kada napravite ovu pitu niko neće primetiti da nije od razvučenih kora (RECEPT/VIDEO)

Isidora Čolaković

01. 03. 2024. 000000 11:30

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za pitu koju će obožavati cela porodica.

Pita - sastojci:

malo tankih kora 300 gr
300 gr mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
suvi začin
mleveni biber
malo belog luka u granulama

Pita - preliv:

250 ml jogurta
2 jaja
1/2 praška za pecivo
1 kašika brašna
50 ml ulja

Pita - priprema:

Ispržiti seckan crni luk, pa dodati mleveno meso i njega dinstati 10 minuta. Dodati začin, biber i beli luk. U činiju izlupati jaja, dodati jogurt i ulje, dodati brašno i prašak za pecivo i sve izjednačiti. Na sto staviti podlogu koja je savitljiva ili čaršav.Tri kore iscepati na krupne parčice.  

Spojiti dva lista kore malo da prelaze jedan preko drugog da čine jedan dugački list, pa ga poprskati jajima i jogurtom i razvući  kašikom. Pobacati preko malo pocepanih kora preko, a u dnu staviti po malo mlevenog mesa.

Čaršav ili podlogu podići i saviti napred da se kora uroluje u rolnicu kao kod razvučenih kora. Uviti rolnicu u krug i pravite male pite. Ređati u podmazan pleh. 

Ostatkom preliva premazati uvijače i premazati još malo sa uljem. Peći na 200 stepeni C 40 minuta da lepo porumeni. Služiti toplo.. Vrhunski!!!

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU