Napravite najukusnije SARME: Evo kako se pravilno pripremaju listovi kupusa

Kristina LJubisavljević

04. 03. 2024. 000000 17:30

Foto: Shutterstock

Priperma kiselog kupusa za sarme uglavnom zahteva mnogo truda, vremena i energije. Ovo se posebno odnosi na fazu pripreme listova kupusa. Međutim, postoji trik da se ovaj proces pojednostavi.

Zašto treba da zamrznete kupus za sarme:

Sarme su jelo koje zahteva trud, jer je pored punjenja važno pravilno pripremiti listove kupusa. Zamrzavanje listova kupusa je odličan način da uštedite vreme i olakšate proces pravljenja sarmi. Možda će vas zanimati i kako da sarma nikad ne zagori.

Zamrzavanje kupusa za sarme:

  • Izaberite gustu glavicu kupusa.
  • Uklonite klip i oštećene listove.
  • Operite kupus pod tekućom vodom.
  • Listove kupusa blanširajte u kipućoj vodi 2-3 minuta.
  • Ohladite listove u hladnoj vodi.
  • Osušite listove krpom.
  • U porcijama ih umotajte u providnu foliju za hranu.
  • Držite kupus 3 dana u zamrzivaču.

Za odmrzavanje kupusa izvadite potrebnu količinu listova iz zamrzivača. Ostavite listove da se odmrzavaju na sobnoj temperaturi nekoliko sati. Zatim lagano stisnite listove da ih oslobodite od viška vlage.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU