ČOKOLADNI KOLAČ SA VOĆEM: Poslastica koja OSVEŽAVA

Kristina Lalić-Spirković

10. 03. 2024. 000000 11:00

Foto: Printskrin/Youtube

Nema domaćice koja nije u stalnoj potrazi za nekim novim receptom, pogotovo kada su poslastice u pitanju.

Ne smemo da tvrdimo, ali mislimo da smo pronašli savršen kolač. Na biskvitu koji je u stilu braunija, spajaju se crna i bela čokolada. A maline i borovnice samo će osvežiti celu ovu priču.

Priprema je jednostavna, a sa ukusom nema greške.

Vreme pripreme:

60 minuta

Sastojci:

  • Biskvit:
  • 100 g putera
  • 50 g tamne čokolade
  • 2 jaja
  • 40 g šećera
  • 2 kašike brašna
  • pola praška za pecivo
  • malo soli
  • Čokoladni sloj
  • 150 ml slatke pavlake
  • 200 g tamne čokolade
  • Beli sloj
  • 100 ml slatke pavlake
  • 270 g bele čokolade
  • 150 g maline
  • 150 g borovnice

 

Priprema:

Najpre otopite puter i čokoladu, pa ih ostaviti da se prohladi. Odvojite belanca i žumanca.

Žumanca umutite sa šećerom dok ne pobele, pa im dodajte istopljenu smesu putera i čokolade. Sjedinite špatulom. Lagano dodajte brašno i prašak za pecivo, pa ponovo sjedinite špatulom.

Belanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst šne i dodajte u prethodnu smesu. Sjedinite mešajući polako.

Smesu izlijte u okrugli kalup koji ste prethodno obložili pek-papirom. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 20-ak min. Čačkalicom možete proveriti da li je pečeno.

Tamnu čokoladu i slatku pavlaku otopite na srednjoj temperaturi. Zatim sipajte preko korice i stavite u zamrzivač da se malo stegne.

Onda belu čokoladu i slatku pavlaku takođe otopite na laganoj vatri.

Izvadite kolač iz zamrzivača, pa prvo stavite voće preko tamnog fila, a onda preko voća fil od bele čokolade. Ostavite da se dobro stegne u zamrzivaču nekoliko sati.

(Espreso)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU