ASTRO SAVET ZA 10. MART Ovo se dešava samo jednom godišnje

Kristina Lalić-Spirković

10. 03. 2024. 000000 12:00

To ne znači da će se ponoviti događaji od prošle godine, jer su aspekti punog Meseca sa ostalim tranzitnim planetama svake godine drugačiji (osim konjunkcije sa Suncem, što zapravo i jeste mlad Mesec). Ove godine, mlad Mesec, na 20. stepenu 12. zodijačkog znaka, obrazuje konjunkciju sa Neptunom (vladaocem Riba), planetom mašte, inspiracije, ali i prevara, obmana, iluzija, kao i različitih oblika zavisnosti, od alkohola, droge, kocke...

Nekoliko sati pre pojave mladog Meseca, 10. marta, u pet ujutru, Merkur, planeta logike, ulazi u oštroumni znak Ovna i odmah obrazuje sekstil sa Plutonom (novac, moć) u Vodoliji (nove tehnologije, kontakti sa strancima).

Mlad Mesec u Ribama obrazuje precizan aspekt (sekstil) sa tranzitnim Uranom, koji pojačava intuiciju i donosi inspiraciju i nove, originalne ideje. U zavisnosti od pozicije mladog Meseca u astrološkim kućama, moguć je i iznenadni odlazak na put u inostranstvo, promena stana i sl. Dobar aspekt (polusekstil) sa Marsom, koji će do 21. marta biti u napetom aspektu sa Uranom, podstiče ambiciju i naglašava emocije.

I polusekstil sa Venerom, koja je najzad pobegla iz grčevitog zagrljaja Urana, takođe ide u prilog povoljnom uticaju ovogodišnjeg mladog Meseca iz Riba, donoseći muškarcima popularnost i omiljenost kod žena, kao i njihovu pomoć. Dobar aspekt mladog Meseca sa moćnim Jupiterom u Biku, donosi sreću na finansijskom planu i u igrama na sreću.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU