Bataci u sosu od luka i pavlake: Gurmanski nedeljni ručak (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

17. 03. 2024. 000000 13:40

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

Sos:

  • 2 veće glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  •  1 paprika
  • slatka paprika
  • đumbir
  • kari
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 kašičica ljutenice
  • suvi začin
  • ulje

Meso:

  • 600 g bataka, pilećih
  • soli
  •  biibera
  • slatke paprike
  • ulja

Priprema:

Piletinu posoliti, dodati biber, papriku i sve izmešati. U tiganj staviti ulja, pa pržiti batake i dodavati po malo vode dok ne omekne, pa ih zapeći.

U šerpu sipati ulja, pa ubaciti seckan luk, papriku i pržiti. Dodati beli luk, začin, alevu papriku, kari, đumbir i na kraju kiselu pavlaku. Sos možete ostaviti ovako ili kao izblendati štapom da bude pravi sos.

Predlog:

Napravite krompir pire, pa ga stavite na sredinu većeg tanjira i izdubite kašikom, pa u sredunu stavite sos, a okolo poređajte zapečene batake. Služite uz salatu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU